Slider afbeelding

Zorg voor een mooi afscheid

Technische crematie arrangement in Zeeland

Op basis van de persoonlijke situatie of van het budget dient soms gekozen te worden voor een uitvaart zonder aanwezigen. Dit wordt wel een ‘technische crematie’ genoemd. Zelf noem ik het liever ‘een uitvaart met een beperkt budget’. Als er minder geld te besteden is dan misschien gewenst is, kan een technische crematie juist uitkomst bieden om van de overledene een respectvol afscheid te nemen. We kunnen de stille crematie regelen in crematorium Het Zeeuwse Land in Goes, het crematorium in Terneuzen of het crematorium in Middelburg.

Intiem en met passende eenvoud, dus niet met een groots georganiseerd afscheid wat door redenen nu ongepast of ongewenst is. In stilte, met respect en aandacht. Daar werk ik graag aan mee. Want een technische crematie verlaagt aanzienlijk de kosten, omdat er geen ruimte wordt gebruikt van een aula of koffiekamer in het crematorium. Dit arrangement kan een passende optie zijn voor mensen die op zoek zijn naar een meer budgetvriendelijke afscheid. Al dan niet aangevuld met een arrangement ‘Herdenken aan Zee’.

Een technische crematie zonder uitvaart is ingetogen en sober, dus niet voor iedereen geschikt. Dit arrangement is voor hen die op zoek zijn naar eigentijds passende wijze van afscheid nemen met lage kosten. Eventueel samen afleggen van de overleden persoon, deze in de uitvaartkist plaatsen en afsluitend uitgeleide doen kan volledig intiem en persoonlijk zijn en gaan. Hierdoor wordt juist zo dát respect voor de individuele wens of behoefte vorm gegeven waardoor samen wordt gezorgd voor een mooi afscheid.

Direct contact

Is iemand in je omgeving overleden, wil je informatie of uitvaartwensen bespreken? Je kan direct contact opnemen. Ik ben dag en nacht bereikbaar, 7 dagen per week.

Het arrangement technische crematie zoals hieronder weergegeven, gaat uit van overlijden thuis of een zorglocatie in Zeeland, een vast pakket aan diensten inclusief alle kosten. Bij een overlijden in het ziekenhuis of buiten Zeeland kunnen er meerkosten zijn.

 • De laatste verzorging van de overleden persoon op adres van overlijden in Zeeland en eventueel met aanwezigheid van familie (waar mogelijk)
 • Kistlegging in eenvoudige uitvaartkist met strakke ongebleekte binnenbekleding van katoen
 • Ter plekke afscheid nemen en uitgeleide doen
 • Opbaren zonder bezoek voor maximaal 4 nachten (andere wensen op maat te bespreken)
 • Telefonisch bespreken van afscheid (persoonlijk na overleg)
 • Uitvoeren van de benodigde administratie waaronder aangifte van overlijden
 • Afgeven van uittreksel uit de akte van overlijden
 • Een kleine bloemengroet op de dag van de uitvaart (tegen meerkosten is breder aanbod mogelijk)
 • Rouwvervoer voor opbaring en op dag van de uitvaart met eigen rouwauto
 • Een stille respectvolle crematie in een door Uitvaartzorg de Schelde te bepalen crematorium zonder aanwezigheid van nabestaanden
 • Nazorg en praktische gids ‘Zorgen-Erna’ met tal van informatie over administratie, nalatenschap, verwijzingen naar instanties, enzovoort
 • Een maand na de uitvaart maken wij een afspraak om de ashouder te overhandigen
 • Meerkosten door bijvoorbeeld overlijden in een ziekenhuis en/of overbrengen van buiten de provincie en ander crematorium zijn vooraf bekend; transparant zonder verrassingen

Vaste prijs € 1.595,-

Een aanvulling van diensten tegen meerkosten, zoals omschreven bij het arrangement ‘Herdenken-aan-zee’, kan georganiseerd worden. Vanuit huis of vanuit een nader te kiezen locatie.

Uitvaartzorg de Schelde hecht volledige waarde aan signalen van klanten. Hiernaast vind je signalen van opdrachtgevers en families die werden bijgestaan. Deze recensies geven een beeld van mijn toewijding aan het leveren van persoonlijke en respectvolle uitvaarten.

Met deze organisaties, leveranciers en gemeentes is binnen en buiten Zeeland al jarenlang een uitstekende en prettige samenwerking. Samen zorgen voor een mooi afscheid!

Wist je overigens, dat ongeacht of en waar er een verzekering is, je bij Uitvaartzorg de Schelde terecht kunt? Polissen van Yarden, Dela en Monuta kunnen ook als basis voor dienstverlening worden gebruikt. Je hebt en had altijd al vrije keuze voor de uitvaartonderneming.