Slider afbeelding

Zorg voor een mooi afscheid

Afscheid nemen hoort bij het leven, desondanks gun ik het niemand toe. Waar aan de orde stel ik me graag dienstbaar op, want bij overlijden of naderend sterven staan mensen in het algemeen genomen niet graag stil. Als een overlijden zich aandient, kan de tijd juist wel stilstaan, terwijl er dan ook nog van alles in beweging dient te komen om de uitvaart te regelen.

Er is iemand in de directe kring overleden. Dit afscheid is voor altijd. Je hoeft echt niet meteen in actie te komen. Je mag samen een moment pakken in besloten rust om vervolgens de onderstaande stappen aan te gaan:

  • Een arts/huisarts waarschuwen om het overlijden vast te stellen (in afwachting van wettelijk vaststellen van overlijden mag er geen directe zorg aan de overleden persoon worden verricht)
  • Directe familie en vrienden informeren
  • Om de uitvaart te regelen, neem contact met me op via 06-42179417

We maken dan een afspraak dat ik langskom zodra je daar toe in staat bent om in gesprek te gaan. In die eerste gesprekken zullen we zaken doorspreken, zoals:

  • Help jij of een ander mee bij de laatste verzorging
  • Welke kleding krijgt de overleden persoon aan
  • Is opbaring thuis of in een uitvaartcentrum gewenst
  • Overbrengen in een uitvaartkist
Direct contact

Is iemand in je omgeving overleden, wil je informatie of uitvaartwensen bespreken? Je kan direct contact opnemen. Ik ben dag en nacht bereikbaar, 7 dagen per week.

Nadat de eerste acties zijn uitgevoerd, wordt stapsgewijs de uitvaart verder vormgeven. De eerste dagen na de overlijdensmelding is het vaak hard (samen)werken. Er zijn zoveel keuzes te maken: wie doet wat en wanneer? Jouw en jullie actieve bijdrage hélpt om uiteindelijk rustiger de dag van de uitvaart tegemoet te gaan. Uiteraard met steun waar gewenst en zal Uitvaartzorg de Schelde professionele en gespecialiseerde collegae ter ondersteuning inzetten. Bij de verzorging, het overbrengen, de aankondigingen, het regelen, plannen en bij de volledige uitvoering ben ik je vaste uitvaartondernemer en behoud zo de regie. Dit wordt door opdrachtgevers zeer gewaardeerd.

Op de dag van de uitvaart rijd ik veelal in de (een eigen) rouwauto. Het geeft een vertrouwd gevoel, want als chauffeur ben ik inmiddels geen vreemde meer voor je. De partner van de overleden persoon rijdt vaak mee en/of soms wil naaste familie zelf rijden in de rouwauto. Ook dat kan!

“…dat de Alpaca’s onderdeel waren van de erehaag gaf juist dat extra stuk verbinding in de herinnering die me nog steunt!”

De traditionele uitvaart is afscheid nemen in de aula van een crematorium of een kerk/aula nabij de begraafplaats. Zo kan het afscheid naar wens worden vormgegeven. Nabestaanden kiezen daarentegen vaak ook voor een netjes alternatief, het afscheid en samenzijn op een andere locatie.

Uitvaartzorg de Schelde heeft ruime ervaring met diverse betekenisvolle plaatsen zoals dorpshuizen, verenigingsgebouwen, restaurants, bij mensen thuis. Waar je zelf van houdt of wellicht juist waar de overleden persoon graag kwam. Creëer een sfeer die passend is bij de overleden persoon, bij jou en bij de wijze van afscheid nemen. Daarom wordt voldoende tijd besteed aan het kiezen van de best passende locatie. De sfeer en wijze van afscheid nemen zijn een vertrekpunt om vanuit te werken. In praktische zin je ontzorgt worden, zodat de locatie(s) voor het formele afscheid en het informele samenzijn geschikt zijn.

Uitvaartzorg de Schelde hecht volledige waarde aan signalen van klanten. Hiernaast vind je signalen van opdrachtgevers en families die werden bijgestaan. Deze recensies geven een beeld van mijn toewijding aan het leveren van persoonlijke en respectvolle uitvaarten.

Met deze organisaties, leveranciers en gemeentes is binnen en buiten Zeeland al jarenlang een uitstekende en prettige samenwerking. Samen zorgen voor een mooi afscheid!

Wist je overigens, dat ongeacht of en waar er een verzekering is, je bij Uitvaartzorg de Schelde terecht kunt? Polissen van Yarden, Dela en Monuta kunnen ook als basis voor dienstverlening worden gebruikt. Je hebt en had altijd al vrije keuze voor de uitvaartonderneming.