Slider afbeelding

Zorg voor een mooi afscheid

Herinneringen hebben en die koesteren doen we allemaal. Bijvoorbeeld aan je geboorteplaats, je basisschool, een vakantie, je eerste liefde, enzovoort. Ook aan de overledenen, zéker wanneer het overlijden al een poosje achter ons ligt. Door gesprekken met klanten werd duidelijk, dat er soms toch iets miste om asbestemming of een herinneringsmoment extra kracht bij te zetten. Enkele vragen waren:

  • “We hoorden dat het grafmonument op de begraafplaats klaar is. Hoe kunnen we samen als gezin dat in stijl onthullen?”
  • “Zijn crematie is geweest in stilte: zo was zijn wens! Wil je ons begeleiden bij een plechtige herdenking bij het water, dan geven we hem in de natuur zijn bestemming met de enveloppe-urn. Panta Rhei! We willen hem herdenken met gezin, familie en enkele goede vrienden. Maar je kent ons, volle agenda. Wil je helpen?”
  • “Het lichaam van Mama werd na haar nadrukkelijke wens ter beschikking gesteld aan de wetenschap. Toch willen we een afscheid en samenzijn georganiseerd zien. We willen eerst bij elkaar zijn bij het Vrouweputje, daarna fijn eten. Heb jij inspiratie?” 
Direct contact

Is iemand in je omgeving overleden, wil je informatie of uitvaartwensen bespreken? Je kan direct contact opnemen. Ik ben dag en nacht bereikbaar, 7 dagen per week.

Met dit Herdenken-aan-zee arrangement wil Uitvaartzorg de Schelde je ontzorgen, zodat nog eens sfeervol stil kan worden gestaan bij en je herinneringen te beleven aan de overleden persoon. Samen met gezin, familie, vrienden en wie erbij uitgenodigd zijn, het leven vieren. Dankbaarheid bespreken over dat je iemand hebt gekend in je leven, de humor en streken nog eens de revue laten passeren. Of, samen zingen en middels gebed verbinding voelen. 

Ik begeleid je om een herdenkingsmoment te organiseren en emoties, herinneringen en anekdotes te delen. Denk daarbij aan de locatie persoonlijk te maken als herinneringsplaats. Ook de wijze waarop en plaats om de as bestemming te geven of een grafmonument te bevestigen. Verder zal aandacht zijn voor de inwendige mens door bijvoorbeeld voor het gezelschap een horecagelegenheid te organiseren. En, wat denk je van inspiratie voor beeldpresentatie door bijvoorbeeld foto’s en muziek?

Een greep uit mogelijkheden wat voor je wordt gedaan en geregeld:

  • Bespreken en uitvoeren van de herdenking, ondersteuning bij vragen en afstemming
  • Passend tijdstip organiseren en 25 uitnodigingen met 25 postzegels (nationaal) leveren
  • Organiseren van catering terplekke en bijvoorbeeld een gezamenlijke maaltijd bij een horecagelegenheid. Je hoeft alleen maar aan te schuiven (consumpties niet meegerekend)
  • Organiseren van muziek en/of beeldpresentatie op locatie
  • Leveren en terplekke afgeven van gevulde biologisch oplosbare urn van papier, zand of zout

Je bent niet verplicht alles te laten regelen. Uiteraard kan én mag je veel zelf doen. Op maat pas ik me dan aan. 

Tarief voor begeleiding á €95,- per uur.

Asbestemming geven door een biologisch oplosbare urn van zout of zand of door gebruik maken van een enveloppe-urn. Dit wordt vaak als een extra intieme uitvaart ervaren. Samen met mensen die bij de uitvaart waren of er soms door omstandigheden niet bij konden zijn.

“…door zo ongedwongen als gezin met vrienden samen te zijn, werd de tijd -die toch al na zijn overlijden stilstond- intens beleefd. Troost toen, troost nu!

Het water neemt de as mee, voert die weg maar houdt voor gevoel ook de nagedachtenis dichtbij. Wat blijft is een onuitwisbare herinnering. Het begeleidt nabestaanden soms door een moeilijke periode heen: Herdenken aan Zee waarbij je gedachten als eb & vloed komen en gaan. Zoals de tranen doen en de glimlach en…, en…

Het regelen van een uitvaart verloopt rustiger als voldaan kan worden aan de wensen van de overleden persoon. Organiseer zelf je uitvaart, dat helpt en steunt. Laat je partner, familie, gezin niet met vragen achter. Ik ontmoet je graag om samen een vrijblijvend gesprek aan te gaan. Ik denk met je mee en kijk ook verder, zodat jij en ook je nabestaanden ontzorgd zijn en verder kunnen. Zorg voor een mooi afscheid is daarmee niet alleen mijn passie, maar ook een oproep aan mensen: maak je uitvaartwensen tijdig bespreekbaar!

“Mensen zijn wel in verwachting van leven en voor de geboorte wordt daar van alles voor gedaan en besproken… hoezo dan niet voor overlijden?”

Uitvaartzorg de Schelde hecht volledige waarde aan signalen van klanten. Hiernaast vind je signalen van opdrachtgevers en families die werden bijgestaan. Deze recensies geven een beeld van mijn toewijding aan het leveren van persoonlijke en respectvolle uitvaarten.

Met deze organisaties, leveranciers en gemeentes is binnen en buiten Zeeland al jarenlang een uitstekende en prettige samenwerking. Samen zorgen voor een mooi afscheid!

Wist je overigens, dat ongeacht of en waar er een verzekering is, je bij Uitvaartzorg de Schelde terecht kunt? Polissen van Yarden, Dela en Monuta kunnen ook als basis voor dienstverlening worden gebruikt. Je hebt en had altijd al vrije keuze voor de uitvaartonderneming.