“Heeft u nog meer spanningzoekers nodig? Ze kunnen er over twee dagen weer zijn.” en “Mag ik u vragen waarvoor u dít aantal nodig heeft?” waarna tenslotte “Fijn dat u in ieder geval nog één laat hangen…!” Normaliter heb ik diverse leveranciers om materiaal zoals uitvaartkisten, rouwbloemen, catering, papier, urnen, enzovoort te kunnen leveren. Daarbij wordt ik ondersteund door onze centrale inkoopafdeling. Ik ben uiteraard ook vrij om op maat in te kopen. Zo heb ik lokaal en in de regio diverse netwerkcontacten die voorzien in mooi passende accommodaties voor een afscheid. Van groot belang. Bij elke uitvaart is een bepaalde sfeer gewenst: traditioneel, informeel, religieus, enzovoort en daar hoort dan voor het gewenste resultaat de juiste en beste aanpak bij. De lokale horecagelegenheden gebruiken voor een uitvaart mag: dat houd ons samen sterk!

 Dat ik recent meerdere bouwmarkten heb benaderd om spanningzoekers in te kopen, dat had ik niet verwacht. De behulpzaamheid van de verkoopmedewerker om meer exemplaren te regelen deed goed en de betrokken nieuwsgierigheid waarvoor ze nodig waren kon ik netjes beantwoorden. Het kwam zo: bij het regelen van de uitvaart kwam het gespreksonderwerp terecht bij “wat doet jullie herinneren aan je vader?”

Als een leven op aarde zich afsluit komt er bij het regelgesprek ook vaak aandacht voor wat men heeft geleerd van de persoon die overleed. Wat je meeneemt als onuitwisbare herinnering. Voor de familie was er uit het vele dat hen deed herinneren subiet een item dat eensluidend werd genoemd: papa zijn schroevendraaiertje, de spanningzoeker. Steevast in zijn borstzak, het priemde gaatjes en schroefde draadjes. Thuis, bij een ander in huis, bij zijn vrouw die recent werd opgenomen in een zorginstelling, het kwam altijd van pas.

Er werden 30 stuks geregeld om uit te reiken bij de uitvaart. En toen mochten er door de aangepaste maatregel 50 personen aanwezig zijn in die ruimte voor de uitvaart! Zoeken naar de extra items was dus ook best even spannend. Het was dan ook prettig bij het uitreiken ervan, dat voor iedereen een exemplaar aanwezig bleek. De spanningzoeker repareert geen verlies en gemis, maar werd als talisman een specifieke herinnering aan een bijzondere man.

Arjen van de Hee is uitvaartverzorger en vertelt over belevenissen in zijn werk.

Is iemand in je omgeving overleden, wil je informatie of uitvaartwensen bespreken? Je kan direct contact opnemen. Ik ben dag en nacht bereikbaar, 7 dagen per week.

Uitvaartzorg de Schelde hecht volledige waarde aan signalen van klanten. Hiernaast vind je signalen van opdrachtgevers en families die werden bijgestaan. Deze recensies geven een beeld van mijn toewijding aan het leveren van persoonlijke en respectvolle uitvaarten.

Met deze organisaties, leveranciers en gemeentes is binnen en buiten Zeeland al jarenlang een uitstekende en prettige samenwerking. Samen zorgen voor een mooi afscheid!

Wist je overigens, dat ongeacht of en waar er een verzekering is, je bij Uitvaartzorg de Schelde terecht kunt? Polissen van Yarden, Dela en Monuta kunnen ook als basis voor dienstverlening worden gebruikt. Je hebt en had altijd al vrije keuze voor de uitvaartonderneming.