Ondanks de beperkte maatregelen zijn veel mensen onderweg. We merken het in de regio: de hoeveelheid aan toeristen is voor menigeen een welkome bron van aandacht, inkomsten en dagbesteding. Ook is het voor anderen te druk en drukt men zich in de eigen woonomgeving, schuwt men de mensenmassa. Ik sprak mensen aan op het gebruik van de maatregelen: werd erom uitgelachen en anderen weer keken er hoofdschuddend bij met vraagtekens, verbijstering en een zekere walging in de ogen.

 Zoveel mensen onderweg! We wonen hier mooi, dus ja…logisch dat men komt kijken, ontspannen en genieten. Ik ken mensen -ben er zelf ook soortgelijk aan verwant- die een bepaalde gewoonte hebben. Als ik eenmaal een bepaalde route heb gereden op de heenreis, dan zal ik niet snel of makkelijk kiezen voor dezelfde weg terug. Dat heb ik (die dag) al gezien. Nieuwsgierigheid, willen verkennen, ontdekken en nieuw perspectief, dat zijn tenminste mijn motieven.

 Door mijn werk was ik bij een familie. De echtgenoot vertelde over zijn vrouw, van hun leven samen. Hij vertelde van de reizen, van de belevenissen. Hij vertelde van de achterliggende maanden, waarbij er nog zoveel gewenst was, echter er zo weinig nog kon. Van bereisde mensen naar fulltime mantelzorger, een takenpakket waar je niet voor hebt geleerd. Liefde maakt het mede mogelijk en zeker meer doenbaar.

We bespraken hoe zij bij de uitvaartlocatie zou komen…gaan we de snelste weg of is een bepaalde route gewenst? “O, als we over de Oosterscheldekering gaan, dan is ze nog even daar waar ze zo van hield: de zee en het strand.” Uiteraard wordt voor die meerwaarde gekozen.

 De dag van de uitvaart is daar. Druilerig weer met weinig licht. Met mevrouw rijd ik door haar woonplaats richting de Oosterscheldekering. We rijden Schouwen af, zien bijna de zee en het strand. Opeens…een zonnestraal die totaal onverwacht licht laat schijnen over de weg. Een kleine groet die de Route Bijzonder maakt.

Arjen van de Hee is uitvaartverzorger en vertelt over belevenissen in zijn werk.

Is iemand in je omgeving overleden, wil je informatie of uitvaartwensen bespreken? Je kan direct contact opnemen. Ik ben dag en nacht bereikbaar, 7 dagen per week.

Uitvaartzorg de Schelde hecht volledige waarde aan signalen van klanten. Hiernaast vind je signalen van opdrachtgevers en families die werden bijgestaan. Deze recensies geven een beeld van mijn toewijding aan het leveren van persoonlijke en respectvolle uitvaarten.

Met deze organisaties, leveranciers en gemeentes is binnen en buiten Zeeland al jarenlang een uitstekende en prettige samenwerking. Samen zorgen voor een mooi afscheid!

Wist je overigens, dat ongeacht of en waar er een verzekering is, je bij Uitvaartzorg de Schelde terecht kunt? Polissen van Yarden, Dela en Monuta kunnen ook als basis voor dienstverlening worden gebruikt. Je hebt en had altijd al vrije keuze voor de uitvaartonderneming.