“Hij was bij ons vanaf zijn geboorte op 1 februari 2014 en stierf in januari twee weken voor zijn 10e verjaardag. Hij had een voorkeur voor vrouwen, kon uitgebreid spelen, een knuffel halen en iets lekkers te eten komen scoren. Mijn vrouw genoot door contact met Ricky. Na haar overlijden was hij op mij aangewezen en na een korte tijd kregen wij ook een fijne band. Wellicht vanwege zijn mooie uiterlijk (alsof hij het wist), kon hij de aandacht nemen: een echte clown, met het zelfbeeld van een grotere variant. Ik mis hem! Ricky bracht een stuk leven in huis nadat mijn vrouw overleed. Dat hij stierf, is een enorme klap en de stilte is nu oorverdovend. Geen ‘hoi’ of piep meer. De sierlijke Ricky, ons Senegal papegaaitje (of Bont boertje), overleed nadat hij twee maanden ervoor ziek was geworden. Ik heb er alles aan gedaan om hem gezond te krijgen. Hij troostte mij door lange tijd bij mij op schoot en bij mijn gezicht te liggen op de avond voor zijn overlijden. Alsof hij bewust afscheid nam. Daags erna heb ik hem netjes losgelaten: het was alsof ik een kind begroef”.

Ik spreek een meneer die open, geraakt en bewogen is nadat Ricky stierf. In enkele zinnen gaf hij weer wat hij ervoer. Dieren kunnen een onlosmakelijke betekenis voor mensen hebben. Door de opgebouwde band met meneer kon ik volledig inleven wat dit voor hem betekende en zodoende heb ik hem ook gecondoleerd. Dat voelde compleet en echt, ook al denk je als lezer misschien “het is maar een vogel”. Met een bakkie troost hebben we oprecht gepaste aandacht gegeven, omdat Ricky meer betekenis had. Zoals de verbinding met meneer zijn overleden vrouw.

“Het biedt troost, trouw, warmte, steun en begrijpt verdriet”.

Door zijn verhaal dacht ik aan enkele uit soortgelijke bijzonderheden tijdens mijn werk. Van honden die na overlijden alle tijd kregen om afscheid te nemen bij en soms in de uitvaartkist van hun baasje; van een hond die zeer waaks werd en eerst een erehaag met andere honden vormde; van paarden die voor de koets werden gespannen waar hun -zeer jong gestorven- amazone op lag. Of wat dacht je van poesen die -logisch eigenzinnig- niet van het kleedje af wilden dat bij hun overleden baasje in de uitvaartkist zou komen te liggen. Onvergetelijk de bruinvissen die opdoken in de Oosterschelde op de plek waar de as van de overleden oud-zeeman een kwartier ervoor in de enveloppe-urn was geplaatst. “Je onvoorwaardelijke trouw, liefde en steun zijn gewaardeerd, dag Ricky”.

Is iemand in je omgeving overleden, wil je informatie of uitvaartwensen bespreken? Je kan direct contact opnemen. Ik ben dag en nacht bereikbaar, 7 dagen per week.

Uitvaartzorg de Schelde hecht volledige waarde aan signalen van klanten. Hiernaast vind je signalen van opdrachtgevers en families die werden bijgestaan. Deze recensies geven een beeld van mijn toewijding aan het leveren van persoonlijke en respectvolle uitvaarten.

Met deze organisaties, leveranciers en gemeentes is binnen en buiten Zeeland al jarenlang een uitstekende en prettige samenwerking. Samen zorgen voor een mooi afscheid!

Wist je overigens, dat ongeacht of en waar er een verzekering is, je bij Uitvaartzorg de Schelde terecht kunt? Polissen van Yarden, Dela en Monuta kunnen ook als basis voor dienstverlening worden gebruikt. Je hebt en had altijd al vrije keuze voor de uitvaartonderneming.