‘Alles heeft een ritme’ was een liedje destijds bij het Eurovisie songfestival. Inspanning en ontspanning kennen in ieders leven ook een ritme. Het is van belang en noodzakelijk. Ik koos ervoor 24 uur per etmaal en 7 dagen per week dienstverlener te zijn in mijn vak van uitvaart verzorgen. Dan is ontspanning evenzo juist, want de boog altijd op spanning houden heeft duurzame consequenties.

Een vriend belde de dag voor de vakantie begon. Zijn schoonvader was overleden. Naast medeleven betonen kon ik niet op zijn verzoek ingaan om te zorgen voor een mooi afscheid. Een verwijzing naar een collega heeft tevredenstellend goed gewerkt. Zowel naar de vriend en zijn familie, de collega en mijzelf: ik heb ondervonden, dat goed ‘Nee’ zeggen als dienstverlener beter is dan slecht ‘Ja’.

Totdat een bericht via Whapp binnen kwam, was het geweldig fijn niet ‘aan’ te hoeven staan. “Kan je me bellen? Gaat om mijn moeder!” vroeg een dochter die ik al jaren kende. Het voelde niet juist dat ik niet zelf zou reageren. Een vertrouwd gesprek, zij was verdrietig, maar ook opgelucht omdat aan lijden een einde zou komen. Mocht mevrouw sneller dan gedacht komen te overlijden, werd in telefonisch gesprek -helaas op afstand, doch qua gevoel “naast elkaar aan tafel”- de uitvoering van de uitvaart gedeeltelijk besproken en werden afspraken gemaakt.

“Opgelucht verdrietig én enorm dankbaar zijn we!”

Op mijn terugreis stierf mevrouw. Haar hart had, ondanks eerder bericht, langer doorgezet dan familie had verwacht. “Weet je Arjen, we zijn dankbaar, dat zij niet langer hoeft te lijden en Papa en Mama zijn nu weer samen. Het voelt als opgelucht verdrietig zijn. Zo heel anders dan bij Papa zijn plotselinge overlijden”. Mevrouw en haar broer hebben jarenlang hun leven vanuit liefde, dankbaarheid en vanzelfsprekendheid willen aanpassen om voor hun moeder te zorgen. Welbespraakt, bewogen dankbaar en hun genodigden waren zij tot steun. Zo brachten zij een indrukwekkende bloemlezing over hun moeder. Als lijden eindigt, zijn mensen vaak oprecht opgelucht, ondanks het verdriet en gemis. Bedankt dat ik er voor jullie mocht zijn!

Is iemand in je omgeving overleden, wil je informatie of uitvaartwensen bespreken? Je kan direct contact opnemen. Ik ben dag en nacht bereikbaar, 7 dagen per week.

Uitvaartzorg de Schelde hecht volledige waarde aan signalen van klanten. Hiernaast vind je signalen van opdrachtgevers en families die werden bijgestaan. Deze recensies geven een beeld van mijn toewijding aan het leveren van persoonlijke en respectvolle uitvaarten.

Met deze organisaties, leveranciers en gemeentes is binnen en buiten Zeeland al jarenlang een uitstekende en prettige samenwerking. Samen zorgen voor een mooi afscheid!

Wist je overigens, dat ongeacht of en waar er een verzekering is, je bij Uitvaartzorg de Schelde terecht kunt? Polissen van Yarden, Dela en Monuta kunnen ook als basis voor dienstverlening worden gebruikt. Je hebt en had altijd al vrije keuze voor de uitvaartonderneming.