Dus jij rijdt volledig elektrisch. Kijk, mijn buren ook!” Een leverancier begeleid ik lopend, na een prettig gesprek, naar zijn auto met een afsluitend praatje over deze nieuwe wijze van autorijden. ”Het straatbeeld is de achterliggende 10 jaar flink veranderd” merken we op, terwijl weliswaar sinds 1835 elektrische voertuigen rondrijden. Uitzwaaiend dacht ik onwillekeurig aan actuele nieuwe ontwikkelingen.

Door de huidige klimaatdoelen en dreigende tekorten aan thans bekende energiebronnen zoals olie en gas zijn er ook in de uitvaartbranche vernieuwingen. Een voorbeeld is de elektrische oven waar de vuurcrematie in plaats heeft. En, heeft u ooit van de term Resomeren gehoord? Deze vorm van lijkbezorging -het wordt ook wel watercrematie genoemd- is nu nog niet toegestaan maar zal de komende jaren aangeboden kunnen worden. Beide vernieuwingen zijn nog niet actief aanwezig in Zeeland. Maar 10 jaar geleden waren er ook geen laadpalen voor een elektrische auto bij mensen thuis. Een cursus om over resomeren informatie aan klanten te kunnen geven, heb ik reeds gevolgd. Vernieuwing in de uitvaartbranche blijft dus aan de orde. Zo niet alleen aan producten en diensten, zeker ook persoonlijk en professioneel. Zorgen dat er geleerd blijft worden en dus verandering ontstaat.

In de afgelopen jaren werden veel mooie contacten opgebouwd in dit dierbare werk dat intens veel vraagt van alle betrokkenen. Ondanks dat er veel wordt gevraagd, biedt het werken voor en met mensen altijd meer. Daarom blijf ik graag doorgaan met dit mooie werk, ondanks de organisatorische verandering. Samenwerking met mensen is onontbeerlijk om samen zorg te hebben voor een mooi afscheid.

Arjen van de Hee is uitvaartverzorger en vertelt over belevenissen in zijn werk.

Is iemand in je omgeving overleden, wil je informatie of uitvaartwensen bespreken? Je kan direct contact opnemen. Ik ben dag en nacht bereikbaar, 7 dagen per week.

Uitvaartzorg de Schelde hecht volledige waarde aan signalen van klanten. Hiernaast vind je signalen van opdrachtgevers en families die werden bijgestaan. Deze recensies geven een beeld van mijn toewijding aan het leveren van persoonlijke en respectvolle uitvaarten.

Met deze organisaties, leveranciers en gemeentes is binnen en buiten Zeeland al jarenlang een uitstekende en prettige samenwerking. Samen zorgen voor een mooi afscheid!

Wist je overigens, dat ongeacht of en waar er een verzekering is, je bij Uitvaartzorg de Schelde terecht kunt? Polissen van Yarden, Dela en Monuta kunnen ook als basis voor dienstverlening worden gebruikt. Je hebt en had altijd al vrije keuze voor de uitvaartonderneming.