“Hallo Arjen, het is zover…”. Een inmiddels bekender geworden vrouw belt me met deze melding. Met haar heb ik enkele gesprekken gevoerd vanwege de ziekte van haar man. Zijn uitvaartwensen en invulling van de uitvaart werden van tevoren besproken. Door ziekte was hij lichamelijk niet meer mobiel of in staat makkelijk te communiceren. Zijn ogen straalden levenskracht uit bij gesprekken die ik thuis voerde. Liefdevol omschreef zij hem als “…de stoere, sterke alleskunner heeft na een leven lang hard werken nu zijn rust. Toch nog onverwachts glipte hij weg. Ik was bij hem!”

Zij wonen ruim en mooi. Meneer bleek handig: wat zijn ogen zagen, maakten zijn handen. Gaandeweg hadden zij alles smaakvol en sfeervol weten in te richten. Een mooie vrijwel losstaande aanbouw was gevormd tot een oase van rust met een sauna. Samen hadden zij er uren doorgebracht. Voordat ze met pensioen gingen, werd samen gebouwd. Vervolgens hebben zij er jarenlang van genoten na het werkzame leven. Het was na bekend worden van zijn ziekte al duidelijk, dat meneer “in de oase thuis opgebaard zou worden”. De saunakrukjes die hij had gemaakt, waren stevig genoeg om de uitvaartkist te dragen.

“Fijn als je samen zo handig bent; zijn uitvaart vanuit de rustgevende thuis-oase”

De dag van de uitvaart was met familie en vrienden vanuit huis. Buiten voelde het guur, binnen behaaglijk warm. Muziek speelde zacht op de achtergrond bij onderlinge gesprekken. Hapjes en drankjes werden geserveerd. Verhalen over meneer brachten menige herinnering naar boven. Men ging alleen of samen bij hem in zijn reeds gesloten uitvaartkist om terug te mijmeren. Om gedachten en gevoelens te laten zijn zoals ze zijn. De stilte bij hem kwam tegemoet en was op dat moment dragend. “Fijn als je samen zo handig bent. Het is prachtig!” hoorde ik mensen onderling buiten zeggen. In een ander gesprek werd vastgesteld, hoe dierbaar, dragend, en “kracht-gevend deze uitvaart vanuit huis werd beleefd, een rustgevende omarming”. Ik dacht ook aan de momenten, dat zijn vrouw hier alleen zal zijn. En zo zijn er velen. Wat doe jij de komende kerst en Oud &Nieuw? Zijn het daadwerkelijk feestdagen voor een ander?

Is iemand in je omgeving overleden, wil je informatie of uitvaartwensen bespreken? Je kan direct contact opnemen. Ik ben dag en nacht bereikbaar, 7 dagen per week.

Uitvaartzorg de Schelde hecht volledige waarde aan signalen van klanten. Hiernaast vind je signalen van opdrachtgevers en families die werden bijgestaan. Deze recensies geven een beeld van mijn toewijding aan het leveren van persoonlijke en respectvolle uitvaarten.

Met deze organisaties, leveranciers en gemeentes is binnen en buiten Zeeland al jarenlang een uitstekende en prettige samenwerking. Samen zorgen voor een mooi afscheid!

Wist je overigens, dat ongeacht of en waar er een verzekering is, je bij Uitvaartzorg de Schelde terecht kunt? Polissen van Yarden, Dela en Monuta kunnen ook als basis voor dienstverlening worden gebruikt. Je hebt en had altijd al vrije keuze voor de uitvaartonderneming.