In de prachtig vormgegeven ruimte die tot aula werd ingericht, stond naast de uitvaartkist een kerstboom. Erin diverse kerstballen, lampjes, snoepstokjes, slingers, etc. Een oneindig lijkende afspeellijst met kerstmuziek was aangemaakt en ‘Let it Snow’ en ‘De herdertjes lagen bij nachte’ vulden de ruimte met muziek. Aan de tafels waar aanwezigen aanzaten, werd de kerstsfeer een stukje doorgetrokken. Je kon er niet omheen: Kerst had een bijzondere betekenis bij deze uitvaart. De overledene was altijd dol op Kerst geweest. Uit eerbied daarvoor had verzorgend personeel eerder de hiervoor genoemde kerstboom bij haar sterfbed geplaatst.

 Ondanks dat er steeds eerder kerstbomen en kerstsfeer in Nederlandse huizen aanwezig is, al voordat Sinterklaas gevierd wordt, leek het toch even vreemd om eind november al meer Kerstbeleving te ervaren dan de klok van gewoonte-en-gewenning aangaf. De mensen die in een koor zingen of muziek maken, weten hoe bijzonder het is om in september al bezig te zijn met kerstliedjes repeteren. We deden het uit respect voor de overledene. Het paste om zo geheel in stijl afscheid van haar te nemen. Een herinnering op te bouwen aan haar uitvaart in kerstsfeer. Mevrouw zou het geweldig hebben gevonden! Voorheen kwam begin november de kerstsfeer bij haar thuis en duurde zeker tot in februari. Het zou voor haar dus geheel niet vreemd zijn geweest.

 Is het vreemd met een gele stropdas gekleed te gaan uit respect voor iemands wens of juist allemaal in witte bovenkleding? Is het vreemd te regelen dat klokgelui klinkt op een plek waar dat niet direct mogelijk leek? Is het vreemd 70 km extra onderweg naar de uitvaartlocatie te rijden om langs die bijzondere plek te gaan die zo heel veel betekende voor het echtpaar? De weduwe heeft er nog steeds voordeel van hem te hebben begeleid in de rouwauto. Aanpassen aan een gewenste sfeer is minimaal wat de klant mag verwachten van een dienstverlener. Een Kerstboom bij de uitvaartkist en bloemstuk in kerstsfeer is dus volledig logisch eind november!

Arjen van de Hee is uitvaartverzorger en vertelt over belevenissen in zijn werk.

Is iemand in je omgeving overleden, wil je informatie of uitvaartwensen bespreken? Je kan direct contact opnemen. Ik ben dag en nacht bereikbaar, 7 dagen per week.

Uitvaartzorg de Schelde hecht volledige waarde aan signalen van klanten. Hiernaast vind je signalen van opdrachtgevers en families die werden bijgestaan. Deze recensies geven een beeld van mijn toewijding aan het leveren van persoonlijke en respectvolle uitvaarten.

Met deze organisaties, leveranciers en gemeentes is binnen en buiten Zeeland al jarenlang een uitstekende en prettige samenwerking. Samen zorgen voor een mooi afscheid!

Wist je overigens, dat ongeacht of en waar er een verzekering is, je bij Uitvaartzorg de Schelde terecht kunt? Polissen van Yarden, Dela en Monuta kunnen ook als basis voor dienstverlening worden gebruikt. Je hebt en had altijd al vrije keuze voor de uitvaartonderneming.