Achter me hoor ik de motor van de rouwauto. Ik zie twee jonge mannen erin zitten en weet: zij begeleiden hun opa. Samen met hun familie, die achter de rouwauto meelopen in de stoet, waren zij eerst samen om het afscheid vorm te geven en een herinnering op te bouwen aan de uitvaart hun opa. Hij was nog weer even in zijn dorp waar hij zich altijd thuis voelde…vrijwel zijn hele leven woonde hij daar. Ruim voor de 2e wereldoorlog geboren: het was toen -zoals vandaag- een gure dag, veel regen, weinig zon. Ik dacht aan partij regen die de ochtend was gevallen. Vanuit het dorpshuis vertrokken we om meneer te begeleiden voor zijn laatste rondje langs Amos…het was net droog.

 Al lopend bewonder ik het vele werk dat hier door mensen is verricht. Sluizen werden medio 1850 gebouwd door veel handenarbeid en nieuwe sluizen vervingen ze decennia later. Waar we nu konden lopen en rijden, was eerst water. Ik mijmer verder weg. Hoe achteloos kan de ene mens ergens aan voorbijgaan waar een ander lyrisch van wordt en bij stilstaat, soms zelfs een flink stuk voor reist. Het heeft met waarde beleving te maken en je daar goed bij voelen. Sommige mensen houden juist van heuvelachtig landschap, anderen weer van uitgestrekte vlaktes. Soms waardeert men juist grote bouwwerken, een ander geniet van een eenvoudig beeld van vogels die een nest bouwen. Ik weet zeker, dat overal op de wereld wel bijzondere plekjes zijn waar mensen zich voor warm maken en van genieten.

Achterom kijkend zie ik zoons met hun gezinnen, schoonfamilie en kleinkinderen. Zij hebben door de gesprekken heen ongetwijfeld ook hun eigen gedachten en gevoelens. Het samenzijn met pa en opa op een voor hem belangrijke plek doet goed. Over de Westerschelde turend zie ik nieuwe regenwolken groeien, andere trekken door de wind gedreven verder. Een onbewolkte stuk lucht is te zien en komt, vanwege het seizoen, dichterbij de laagstaande zon. Nog even…we zijn bij Amos en daar verschijnt een gewaardeerde knipoog van de zon. Om stil van te worden!

Arjen van de Hee is uitvaartverzorger en vertelt maandelijks over belevenissen in zijn werk.

Is iemand in je omgeving overleden, wil je informatie of uitvaartwensen bespreken? Je kan direct contact opnemen. Ik ben dag en nacht bereikbaar, 7 dagen per week.

Uitvaartzorg de Schelde hecht volledige waarde aan signalen van klanten. Hiernaast vind je signalen van opdrachtgevers en families die werden bijgestaan. Deze recensies geven een beeld van mijn toewijding aan het leveren van persoonlijke en respectvolle uitvaarten.

Met deze organisaties, leveranciers en gemeentes is binnen en buiten Zeeland al jarenlang een uitstekende en prettige samenwerking. Samen zorgen voor een mooi afscheid!

Wist je overigens, dat ongeacht of en waar er een verzekering is, je bij Uitvaartzorg de Schelde terecht kunt? Polissen van Yarden, Dela en Monuta kunnen ook als basis voor dienstverlening worden gebruikt. Je hebt en had altijd al vrije keuze voor de uitvaartonderneming.