Een antiek klokje dat bij de uitvaartkist staat, wordt door de zoon vastgehouden. Zijn dochter zegt: “nou opa, de tijd stond even stil, nu gaan we verder en zetten haar weer aan. Bedankt voor wie je werd voor ons”. Zij geeft een zetje aan de slinger en je hoort weer het tik-tik-tik opstarten. Het antieke slingeruurwerk gaat weer doen wat het al 145 jaar deed, de tijd aangeven! Door deze handeling ging muziek klinken ter uitgeleide van hun overleden vader en opa. Genodigden vormden een lang erelint van liefde vanuit de prachtige ruimte door de foyer naar buiten. De rouwauto stond klaar om meneer te begeleiden naar zijn laatste rustplek.

 We waren met zijn kinderen, hun gezinnen en genodigden in een prachtig dorp op een van de mooie Zeeuwse eilanden. Een kerk, een toren, een plein, huizen die er al decennia bewoond werden: de familie had gekozen om dichtbij meneer zijn huis het afscheid te laten plaatsvinden. Een dorpshuis dat zo divers kan worden gebruikt: van Sinterklaasintocht tot toneel, van concert tot in dit geval een uitvaart. Het was gewenst om hartverwarmende ontmoetingen onderling te kunnen ervaren, doch wel met gepaste afstand vanwege de actuele maatregelen. We pasten een beproefd systeem toe -dat ik met collegae dorpshuisbeheerders heb ontwikkeld- door een opstelling te maken van tafels en stoelen. Meneer stond in zijn uitvaartkist te midden van kaarsen en herinnerdingen uit zijn leven. Er werd gesproken, er werd muziek geluisterd. De familie had in dit geval gekozen voor een kleine lunch als catering. Een kleinkind komt even bij me en zegt “het is fijn zo, met een lach-en-een-traan: net als thuis…is dit een dorpsThuis?” Ontwapenend en doeltreffend gaf ze precies de woorden weer toen ik bij het regelen van de uitvaart vroeg: “wat voor sfeer wenst u bij de uitvaart?”

De Bolero van Ravel klinkt bij zijn uitgeleide. Statig wordt het bloemstuk van de uitvaartkist gehaald. De losse bloemen daaruit gaan naar mensen in een zorginstelling. Iedereen legt een roos op de uitvaartkist en samen bedekt men als laatste groet de uitvaartkist van de gewaardeerde man.

Arjen van de Hee is uitvaartverzorger en vertelt over belevenissen in zijn werk.

Is iemand in je omgeving overleden, wil je informatie of uitvaartwensen bespreken? Je kan direct contact opnemen. Ik ben dag en nacht bereikbaar, 7 dagen per week.

Uitvaartzorg de Schelde hecht volledige waarde aan signalen van klanten. Hiernaast vind je signalen van opdrachtgevers en families die werden bijgestaan. Deze recensies geven een beeld van mijn toewijding aan het leveren van persoonlijke en respectvolle uitvaarten.

Met deze organisaties, leveranciers en gemeentes is binnen en buiten Zeeland al jarenlang een uitstekende en prettige samenwerking. Samen zorgen voor een mooi afscheid!

Wist je overigens, dat ongeacht of en waar er een verzekering is, je bij Uitvaartzorg de Schelde terecht kunt? Polissen van Yarden, Dela en Monuta kunnen ook als basis voor dienstverlening worden gebruikt. Je hebt en had altijd al vrije keuze voor de uitvaartonderneming.