Onderweg pleeg ik enkele telefoontjes om alvast wat te plannen voor de besproken uitvaart. Als ik over de dam rijd tussen mijn eigen eiland en waar ik vandaan kom, denk ik aan het mooie gesprek dat vooraf ging. Meneer was een vechter, een doorzetter. Iemand die gedurende zijn werkzame leven, doch ook in de periode van pensioen, graag buiten was: hardwerkend in alle seizoenen. Een man die altijd op het eiland had gewoond en er niet echt bijster vaak af kwam. Zelf ervoer ik 9 verhuizingen en heb ik in 10 verschillende plaatsen gewoond. Ik vroeg ik me af: hoe is het om op vrijwel 1 plek te wonen?

Er werd een thuisopbaring gewenst. Onder zijn visnetten, nabij zijn gereedschap en werkkleding, werd een plek gecreëerd. Een dierbaar beeld, omdat als iemand met zoveel passie voor de natuur heeft geleefd, het een eer werd om de wens samen met de kinderen ten uitvoer te brengen. Pa bleef thuis bij de opbaring en ook voor de herdenking. Goed luisterend naar het ritme van zijn leven was dit ook logisch. Meneer had er altijd geleefd, gewerkt, zich ontwikkeld, zijn ziekte gedragen, hij stierf er…dan is de cirkel rond van leven, overlijden en uitvaart zolang als mogelijk te zijn waar meneer het liefste was: Thuis en zijn eiland! De dag van de uitvaart was aangebroken. Alles was in orde en in ongedwongen huiselijke sfeer werd hij herdacht. Met eerbied werd hem uitgeleide gedaan. Begeleid door degenen die hem liefhadden, werd hij begeleid naar een dierbare plek om in besloten kring hem definitief los te laten. Hem uitzwaaien midden in de natuur, logisch en op natuurlijke wijze! Een intens en dierbaar beeld van mensen die elkaar omarmen bij het loslaten, elkaar troostend en versterkend: een sterke herinnering aan de uitvaart ontstond. Vlakbij de locatie waar zijn visnetten jarenlang hadden gestaan en hij menig uur werkend had doorgebracht

Nadat de familie definitief afscheid had genomen, bracht ik meneer naar het crematorium. Onderweg kom ik weer over de verbindingsdam: ondanks dat ik aan zijn overlijden niks kan doen, voelt het bezwaard om meneer van huis weg te rijden. Daarentegen, over enkele weken breng ik de as in gewenste monumenten bij hun…Thuis!

Arjen van de Hee is uitvaartverzorger en vertelt over belevenissen in zijn werk.

Is iemand in je omgeving overleden, wil je informatie of uitvaartwensen bespreken? Je kan direct contact opnemen. Ik ben dag en nacht bereikbaar, 7 dagen per week.

Uitvaartzorg de Schelde hecht volledige waarde aan signalen van klanten. Hiernaast vind je signalen van opdrachtgevers en families die werden bijgestaan. Deze recensies geven een beeld van mijn toewijding aan het leveren van persoonlijke en respectvolle uitvaarten.

Met deze organisaties, leveranciers en gemeentes is binnen en buiten Zeeland al jarenlang een uitstekende en prettige samenwerking. Samen zorgen voor een mooi afscheid!

Wist je overigens, dat ongeacht of en waar er een verzekering is, je bij Uitvaartzorg de Schelde terecht kunt? Polissen van Yarden, Dela en Monuta kunnen ook als basis voor dienstverlening worden gebruikt. Je hebt en had altijd al vrije keuze voor de uitvaartonderneming.